/ MEKANISKE TJENESTER

MASKINPARK

Hvert år produserer vi en rekke produkter som krever ulike former for produksjonsprosesser. Vår avanserte maskinpark gjør oss rustet for de fleste arbeidsoppgaver.

Totalt bearbeider vi mellom 300-400 tonn aluminium hvert år. Vi produserer alt fra enkle kabinett til komplekse og plasskrevende installasjoner.

 

MENNESKE OG MASKIN

Ingen maskin kan jobbe uten en god operatør. Vi investerer derfor tungt i intern kompetanse og kunnskap. Samspillet mellom menneske og maskin er viktig for god effektivitet og kvalitet.

 

ALT INNEN PLATEBEARBEIDING

Vi besitter nødvendig utstyr som kreves for å være totalleverandør innen platebearbeiding. I vår plateavdeling produserer vi bl.a. produkter til fiberbransjen, kabelkanaler, kabinetter og skap. Vår automatiserte stanse og knekke -maskin gir oss stor fleksibilitet opp mot kundens ønsker og krav.

CNC-MASKINERING

Vår helautomatiserte CNC-fres og andre manuelle fresemaskiner kan jobbe kontinuerlig med små og store produktserier. Avanserte robot-armer henter og forsyner den aktuelle maskin med emner, selv etter at lyset er slukket for dagen.

Maskiner:

  • Mazak VTC-200C
  • Mazak VTC-530C, -Smooth Technology
  • Mazak VCS 530C integrert med ABB-robot og kamera

STANSE

Som ledende på kostnadseffektiv platebearbeideing er vi helt avhengig av gode maskiner fra ledende produsenter. Platedetaljer for kabinetter, skap, profiler og kanaler stanses kostnadseffektivt ut i vår automatiserte stanse-maskin.

Maskiner:

  • Amada EM 2510NT, integrert med inn/ut-laster og plukkrobot.

DREIE

Vår CNC-styrte dreiebenk er utstyrt med stangmater og UR-robot som håndterer emner inn og ut av maskinen. Dette sikrer forutsigbar kvalitet og effektivitet, hver gang.

Maskiner:

  • Mazak Quick Turn 200 MSY, integrert med en UR-robot og stangmater.

SVEISE

Vår sveiserobot sveiser effektivt og presist større serier og konstruksjoner. Det roterende sveisebordet gjør at emnet kan roteres automatisk og muliggjør effektiv sveising fra flere sider i samme prosess.
Vi utfører også manuell sveising med TIG og MIG

Maskiner:

  • ABB-sveiserobot med 3-akset manipulator, integrert med Fronius CMT sveiseapparat

KNEKKE

Vår helautomatiserte plateknekke er bygget rundt et avansert robotsystem som tar emnet igjennom alle oppgaver som kreves frem til ferdig produkt. Dette gjør at vi kan knekke store produktserier raskt og presist døgnet rundt.
Vi kan også fremstille ferdige produkter i våre 2 manuelle plateknekker.

Maskiner:

  • Amada Astro 100NT HDS 1030 robotcelle
  • Amada HD 1003NT
  • Amada HFE M2 5012

BOR/fresesenter

CNC-styrt lang-maskin for enklere fresing/boring av profiler med lengde opp til 7 meter. Fresespindel kan rotere 240 grader for bearbeiding av bl.a. runde rør.

AUTOMATISERTE PROSESSER

Vi har over lengre tid investert i robotteknologi som gir en kostnadseffektiv produksjon.

Hos oss har vi sterkt fokus på samspillet mellom menneske, maskin og robot. Utvikling av denne kompetansen hos våre ansatte har vært helt sentralt for å lykkes med dette. Våre roboter kan hente og levere emner i fres, dreiebenk, knekkemaskin, stansemaskin, samt vår spesialproduksjon i AmpliForm. Dette gjør at produksjonen kan gå 24/7.

Vår sveiserobot med roterende manipulator setter raskt sammen store komplekse konstruksjoner.
Denne maskinen gir oss forutsigbar kvalitet og effektivitet, hver gang.

Men ikke alt kan løses med maskiner og roboter. Våre ansatte besitter meget høy kompetanse, som kommer til nytte i mindre og mer kompliserte produktserier.

PRODUKSJON OG MONTERING AV KABINETTER

Vi produserer en rekke komplekse kabinetter for ulike formål. Vår utstyrspark gjør at vi kan stanse, knekke og til slutt sammenstille ferdig kabinett.

Vår mekaniske avdeling besitter høy kompetanse, og med avansert maskinpark kan vi produsere kabinetter fra råvare til ferdig produkt. Kabinettene kan leveres med ønsket overflatebehandling og montering av innhold.

Vi produserer alle typer aluminiumskabinetter etter mål og ønske.